Kryeministri dhe “Republika e tretë shqiptare” në Ballkan!

Shkruan: Halit Naxhaku Jo pse këtë shumë e duan shqiptarët, apo pse aspak...

BDI kërkon dorëheqjen e Ali Ahmetit: “Nuk e bëre kryeministrin shqiptar, tërhiqu”

Kërkesa e BDI-së për dorëheqje të rivalëve politikë për shkak të humbjes së zgjedhjeve, në fakt është kërkesë për dorëheqje të Ali Ahmetit i...

Shqipja dhe shqiptarët në studimet e studjesve të huaj

Shkruan: Xhelal Zejneli Historia dhe gjuha e shqiptarëve, një terra incognita për Evropën shkencore të periudhës së Rilindjes evropiane, u bë relativisht vonë objekt i një...

Nuk mund t’i përfaqësojë shqiptarët partia e cila fitoi 15 deputetë duke gënjyer

Xhevdet Hajredini 1. Nuk mund ta përfaqësojë vullnetin e të gjithë shqiptarëve partia, e cila në Kuvend ka vetëm 15 deputetë të fituar duke...

Pse do e uli stekën Ali Ahmeti?

Nga Ben Andoni Maqedonia është në periudhën e krijimit të qeverisë dhe si zakonisht i është drejtuar faktorit shqiptar, ku sigurisht BDI-ja, partia më e...

Kryeministri i këmbyer në para!

Shkruan: Mersel Bilalli Procesi i formimit të qeverisë është në vijim dhe serisht do të dëshmohet se s’ka aso premtimi që BDI s’mund ta shkel....

Arbën Xhaferi i dha dritë një epoke

Nga Abdulla Mehmeti Arbën Xhaferi u lind më 24 janar 1948 në Tetovë. Shkollën fillore dhe gjimnazin i kreu në qytetin e lindjes, kurse studimet...

Për vete po ndajnë milionat për mbrojtje para Gjykatës Speciale, Grupin e Kumanovës e...

Dren Shahini Për vete po ndajnë milionat për mbrojtje para Gjykatës Speciale, pengjet e Kumanovës po vuajnë për një përqafim! Grupi i Kumanovës duhet të...

A mund të ri-kthehet regjimi “VMRO-BDI” dhe përse SHBA dhe BE-ja po kërkojnë Qeveri...

Zvarritja dhe lojërat e BDI-së në bisedimet për koalicionim për qeverinë e ardhshme tregon se partia shqiptare BDI partner shumëvjeçar i VMRO-DPMNE-së mundohet që...

Në pritje të qeverisë së re!

Zajko gënjeshtari mori dje mandatin nga presidenti i vendit për formimin e qeverisë së re. Kush nga partitë shqiptare do flirtoj në bordellon qeveritare edhe...

Opinione