Disa institucione nuk respektojnë shqipen! Inspektorët “në gjumë”

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale nuk ka version të ueb faqes në gjuhën shqipe edhe përkundër detyrimit ligjor me Ligjin për përdorimin e...

ZAEV: Në BE do të anëtarësohemi si maqedonas të cilët flasin gjuhën maqedonase

Kryeministri Zoran Zaev sot në ‘Facebook’ shkroi se “në Bashkimin Evropian do të hymë si maqedonas të cilët flasin gjuhë maqedonase”. Zaev thekson të gjitha...

Alarmi nga media franceze: Spitalet në Ballkan drejt kolapsit

Rritja e rasteve të koronavirusit po i çon spitalet e Ballkanit drejt pikës së kolapsit, ka raportuar Agjencia France Presse (AFP). Pas gati një viti...

COVID-19, vizitat shtëpiake të pamundura në Kumanovë

Këtë uniformë të veshur duhet ta mbajnë për rreth 12 orë sa punojnë në terren. Detyra e tyre e përditshme është të realizojnë afër...

Sela: Bullgaria ende ka pretendime territoriale! Nxënësit shqiptarë në Maqedoni mësojnë histori të rrejshme

Bullgaria ende ka pretendime territoriale ndaj Maqedonisë së Veriut, thotë kreu i Aleancës për Shqiptarët, Ziadin Sela, duke shtuar se zhvillimet politike në rajon,...

Zaev: Tejkaluam telashet, vazhdojmë të kërkojmë zgjidhje për të ardhmen europiane

Pas letrës së dërguar nga ndihmës sekretari amerikan Filip Riker, kryeministri Zaev ka lëshuar një mesazh ku thotë se si popull jemi largpamës dhe...

Jetojnë në Maqedoni, shkollohen në Kosovë

Elmedina, Mesuti dhe Edmondi jetojnë në lagjen Bardhi të fshatit Bllacë, janë nxënës të klasës së shtatë, tetë dhe të nëntë. Ndryshe nga shokët...

Borisov: Është i mundur kompromisi, por duhet të njihet edhe historia

Vendi i vetëm që dëshiron fillimin e negociatave qasëse të Maqedonisë së Veriut me BE-në më shumë se Gjermani është Bullgaria, ka thënë në...

Partitë, të gatshme për hapjen e Kodit Zgjedhor

Të gjitha partitë politike janë të gatshme për të gjetur zgjidhje për ndryshime të Kodit Zgjedhor, por nuk ka asnjë hap konkret në këtë...

Sindikata e Pavarur e Policisë, kritika për buxhetin e MPB-së

Sindikata e pavarur e policisë shprehet e pakënaqur nga buxheti i Ministrisë së Punëve të Brendshme për vitin 2021. Kryetari i Sindikatës, Goce Dellçev...