Asip Mullarexha kandidati më adekuat për kryetar të BFI-së

ASIP MULLAREXHA nga Dibra duhet të jetë Kryetar i BFI-së. I vetmi njeri e person që kurrë e asnjë herë ska pasur lidhje me...

Keqkuptimet dhe keqinterpretimet e konceptit të kombit në opinionin publik shqiptar

Me Planin e Ahtisaarit në mënyrë eksplicite definohen se kush janë minoritetet në Kosovë dhe të drejtat e tyre pozitivisht të diskriminuara. Kjo do të...

12 prilli i ndryshimeve të pritshme në Maqedoni

Eugen ShehuASH-AAA dhe Lëvizja Besa tani duhet tia rikujtojnë kreut marksist-leninist të bdi,së, grupit të Zajazit,se sa trima,patriotë e atdhetarë shqiptarë ua këputën jetët...

Populli shqiptarë në Maqedoni trajtohet si pakicë kombëtare

Skënder KaraçicaPopulli shqiptarë në hapësirën etnike në Maqedoninë e Vderiut,ende është në kornizat e Kushtetutës pakicë kombëtare dhe jo shtetformues,kurse gjuha shqipe nuk është...

Letër lexuesi: Vazhdojnë manipulimet në komunën Dibër (Dokument)

Letër anonime dërguar në redaksinë e portalit ShqipmediaKryeshefi i Komunes Diber, udheheqesi real i komunes dhe menaxhuesi i gjith proceseve, Ylli Mirzo, vazhdon me...

DW: Shkëmbimi i territoreve ide e rrezikshme, situatë problematike ajo mes Serbisë dhe Kosovës

Idetë e "shpërbërjes përfundimtare të Jugosllavisë" dhe spostimi i kufijve në Ballkanin Perëndimor nuk do ta ndryshojnë politikën aktuale të BE. Megjithatë angazhimi europian...

Tetë vite pa rektorin e parë të UT-së, Fadil Sulejmani

Abdulla MehmetiP ë r k u j t i mTETË VJET PA REKTORIN E PARË TË UNIVERSITETIT TË TETOVËS, PROF. DR. FADIL SULEJMANI...

Përkujtim prekës i poetit Xhabir Ahmeti për djalin e tij Luranin

Poeti Xhabir Ahmeti ka shkruar një letër mjaft prekëse, dedikuar djalit të tij, aktorit të njohur Luran Ahmeti.LETRA E TIJ E PLOTËPËR KUJTIM PËR...

Midis librit shkollor dhe nxënësit, mësuesi si ndërmjetës

Xheladin MuratiStudime të shumta të librit shkollor dhe të mësimdhënies, sidomos pedagogjike e psikologjike (Lakota N. Murati Xh. Petrovski B. Plut D. Tërnavac N....

Mos eja shpesh në Bruksel Albin Kurti

Ekrem Krasniqi dhe Reshat SahitajKujdes Albin, mos eja shpesh në Bruksel se të kap tjetërsimi, mpirja nga pushteti e fotot e darkat...

Opinione