Humori i bacës Adem: “Patriotët e makaronave”

Daut Dauti Në vitin 1992 Adem Demaçi erdhi në Londër. ‘Amnesty International’ kishte bërë punë të madhe për ta liruar Demaçin nga burgu dhe e...

Kush janë halabakët që po e pengojnë Ligjin për shtetësinë?

Fejzi HAJDARI Ligjin për shtetësinë nuk mund ta pengojnë maqedonasit. Ligjin për shtetësinë po e pengojnë ata shqiptarë të pushtetit (shqiptarë u thënçin), të cilët...

Maqedonia popull hatërxhinj!

Azbi Nuredini Populli që zgjedh për hatër, e paguan hatrin me jetë! Ministrat e dikastereve të ekonomisë dhe ai i shëndetësisë në gjumë Pandemik!...

Në këtë shtet llogaritemi si njerëz të rangut më të ulët

Nga Garip KABA Është e turpshme dhe e dënueshme forma dhe mënyra si trajtohemi si shqiptarë në jetën e përditshme. E pa tolerueshme është që në...

Majtas-djathtas, njëjtë për shqiptarët e Maqedonisë së Veriut

Shkruan: Sefer TAHIRI, Shkup Maqedonia e Veriut është e rrethuar me fqinjë, të cilët secili nga këndvështrimet dhe interesat e veta kombëtare konteston pjesë të...

Reagon ashpër Kimete Berisha pas kritikave për vizitën e Kurtit në Shqipëri, këto janë...

Publicistja Kimete Berisha përmes një shkrimi në facebok ka reaguar në lidhje me kritikat që Kurti ka bërë në Shqipëri. Berisha shprehet se shpresa që...

Shoqata e mjekëve ndan pllaketa për mjekët meritorë, harrohen dy mjekët më të mirë...

Shkruan: Flakron Bexheti Ku janë doktorët shqiptar? Ku është Dr Ilir Demiri, Dr Fadil Cana? Infektologët më të dëshmuar?! INSTITUCIONET PËR MBROJTJE NGA DISKRIMINIMI   Korniza institucionale për...

Si u falsifikua regjistrimi i popullsisë së vitit 1953 në Maqedoni

Shkruan: Qerim LITA, SHKUP Popullsia shqiptare nën pushtimin e Mbretërisë Jugosllave ishte e ndarë në tre njësi administrative ose, siç njiheshin asaj kohe, banovina: e...

Dosjet dhe bashkëpunëtorët shqiptarë të UDB-ës

Shkelzen HALIMI Sipas disa të dhënave jozyrtare, gjatë periudhës së komunizmit (por edhe më vonë, Sigurimi i Shtetit) UDB-a maqedonase vetëm për shqiptarët, të konsideruar...

Përkujtim prekës i poetit Xhabir Ahmeti për djalin e tij Luranin

Poeti Xhabir Ahmeti ka shkruar një letër mjaft prekëse, dedikuar djalit të tij, aktorit të njohur Luran Ahmeti. LETRA E TIJ E PLOTË PËR KUJTIM PËR...

Opinione