Poetja tetovare prezantohet në Itali

Atmosferë e ngrohtë e mikëpritëse në Shollën shqipe “Nëna Terezë” në San Benedetto del Tronto rajoni i Ascoli Piceno-s në Itali. Në praninë e...

Abduli: Themelimi i Teatrit teatrit të Gostivarit akt historik!

Të dashur njerëz të Tempullit të Talias, më lejoni të shpreh një pjesë të kënaqësisë dhe nderit që pata të punoj me ju, e...

Pas përpjekjeve të mëdha, arritëm t’i sistematizojmë këta punëtorë që me vite i shërbyen...

Këta njerëz i takova së pari herë para gjashtë muajsh, kur e mora detyrën e Ministrit të Kulturës. Shumica e tyre, edhe pse kishin...

Ftesë për SHKA “Jahi Hasani”, nga komuna Merzifon e Turqisë

Ka arritur ftesa zyrtare për grupin e fëmijëve në adresën e SHKA “Jahi Hasani” Çegran nga komuna Merzifon – Turqi. Bëhet fjalë për pjesëmarrje në...

Artistë shqiptarë të Maqedonisë së Veriut ekspozojnë në Therandë

Shkruan: Isa Vatovci Organizuar nga Shoqata për Edukim Rinor “Edri”, në bashkëpunim edhe me Qendrën për Edukim Kreativ “Shtëpia e Fellbahut” në Therandë (Suharekë) hapet...

Sonte prezantova në koncertin vjetor të Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore Shqiptare.

Ngjarja e sontme është metaforë e krejt jetës kulturore që e kemi pasur gjatë këtij viti. Në të vërtetë, përfundimi i këtij viti konsiston me...

Premiera e operës “Skënderbeu” në Operën dhe Baletin Nacional

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, mbrëmë mori pjesë në premierën e оpera e parë në gjuhën shqipe "Skënderbeu" nga kompozitori Fatos Lumani në Operën dhe...

Ismaili: Kemi rregulluar shumë padrejtësi në ministrinë e Kulturës (Video)

Me ardhjen e kuadrove të Partisë Alternativa në Ministrinë e Kulturës, minisri Hysni Ismaili thotë se janë zgjidhur shumë padrejtësi që kanë qenë prezente...

KID nisi aktivitetet

Klubi i Intelektualëve të Dervenit nisi aktivitetet e tij me tribunën me temë "Veçoritë etnokulturore të Dervenit". Studiues të ndryshëm, në këtë tribunë, prezantuan...

Shenasi Aliu: Pella – Vendlindja e Aleksandrit Madh (Reportazh)

Pella – është qytet i cili gjendet në Greqi ose më saktë qytet i cili gjendet në Maqedoninë antike qendrore. Pella është një nga...

Opinione