Çun Lajçi i dëshpëruar nga pritja në Shkup (VIDEO)

LAJM: z.Lajçi pas Tiranës keni ardhur në Shkup. A ka interes te shqiptarët e Shkupit për librat tuaj? Çun Lajçi: Kam shpresuar se do...

“Shkollë letrare në vete”, kështu u cilësua poezia kumanovare në Korçë të Shqipërisë

Gzim Islami/INA Të premten më 25 shtator në Korçë të Shqipërisë, pranë Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë të Universitetit “Fan Noli”, në bashkëpunim me Klubin...

Bëhen bashkë Korça e Kumanova (Foto)

Një aktivitet i bukur në Korçën poetike, në Universitetin "Fan Noli", organizuar nga Klubi i Shkrimtarëve "Dita e Re" - Korçë, nën drejtimin e...

Dibranët janë shembull për promovimin e vlerave kulturore kombëtare

Dibranët janë shembull frymëzues i pasionit për mbrojtjen dhe promovimin e vlerave kulturore kombëtare. Në çdo këngë, elegji dhe rapsodi, në vallet e lojrat e...

Shkëlzen Halimi boton edhe një libër me poezi

Poeti dhe përkthyesi nga Maqedonia e Veriut, Shkëlzen Halimi, nën përkujdesjen e shtëpisë botuese “Armagedoni” në Prishtinë, ka botuar këtë javë librin me poezi...

Nxënësit e Kolegjit “Jahja Kemal” korrin rezultate të reja

Edhe pse nuk duket shahu si të gjitha sportet tjera, ajo sjell një emocion të madh, pasiguri gjatë festës, gëzim pas fitores dhe trishtim...

Rikthehet “Nota Fest”, hapet konkursi për autorët dhe kantautorët (VIDEO)

Produksioni Avantgarde hap konkursin për të gjithë autorët dhe kantautorët që kanë dëshirë të marrin pjesë me krijimet e tyre në festivalin e muzikës...

Botohet libri “Histori në Polifoni” i poetit Muhamet Tartari

Polifonia labe, kjo vlerë e paçmuar e kulturës shqiptare dhe pasuri botërore e UNESCO-s, u zhvillua, përpunua e pasurua në gjysmën e dytë të...

“Kulla Jonë” një libër me vlerë për kulturën shqiptare në Maqedoninë e Veriut

Klubi i Shkrimtarëve”Jehona e Karadakut” doli me një botim të ri të rëndësishëm për kulturën shqiptare në Maqedoninë e Veriut, me Antologjine panoramike të...

Mega hiti i vitit 1979 ripërtrihet nga Ansambli Shtetëror Shqiptar në RMV

Pas shumë pëlqimeve dhe uratave nga adhurues e profesionistë të muzikës shqipe arritur në adresë të Ansamblit Nacional të këngëve e valleve popullore shqiptare...

Opinione