Ismaili: Kulturë sot është të rrish n’Shpi

Kulturë mbi të gjitha kulturat është sot të qendrosh në shtëpi. Ne i anuluam shfaqjet, ekspozitat, koncertet, gjitha aktivitetet të ju mbrojmë Ju, qytetarë të...

Premiera e operës “Skënderbeu” në Operën dhe Baletin Nacional

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, mbrëmë mori pjesë në premierën e оpera e parë në gjuhën shqipe "Skënderbeu" nga kompozitori Fatos Lumani në Operën dhe...

Në Kumanovë luhet vallja e letërsisë pa letrarë; vallen e udhëheqin disa anëtarë të...

Teutë Ahmeti, (Studente master, për arkeologji dhe histori në "École Normale Supérieure“ në Paris) Duke qëndruar gjithherë e distancuar nga politika (që të shpëtoj...

Zekiri: Qeveria themeloi Teatrin shqiptar për fëmijë dhe të rinj në Shkup

Nënkryetari i LSDM-së, Muhamed Zekiri, përmes një postimi në facebook, ka njoftuar se Qeveria ka miratuar sot vendimin për themelimin e Teatrit Shqiptarë pët...

Deklaratë emocionale e piktorit kumanovar: Ekspozitën ia kushtoj mbesës sime të ndjerë, Erzës (VIDEO)

Ekspozita e titulluar “Në Kërkim të Dritës” e piktorit të njohur kumanovar, Muhamedali Alili-Dali, është ndër ngjarjet kryesore kulturore shqiptare në këtë fundvit. Ekspozita...

Pas përpjekjeve të mëdha, arritëm t’i sistematizojmë këta punëtorë që me vite i shërbyen...

Këta njerëz i takova së pari herë para gjashtë muajsh, kur e mora detyrën e Ministrit të Kulturës. Shumica e tyre, edhe pse kishin...

“Bardhësitë e atdheut”- Libri më universal – gjithëpërfshirës dhe më i kompletuar për heronjtë...

Afrim Mustafa, „BARDHËSITË E ATDHEUT, Enciklopedia e dëshmorëve të luftërave të UÇK-së 1997 - 2002“, botoi: Autori, Shoqata e Familjeve të Dëshmorëve të UÇK-së...

Dymbëdhjetë projektet madhore të ministrit Hysni Ismaili nga radhët e AlternAtivA-së që kaluan në...

Qeveria dha pëlqimin për Programin e ndërtimit të objekteve të reja dhe rikonstruimin, sanimin dhe adaptimin e objekteve ekzistuese që i shfrytëzojnë institutet nacionale...

Një libër i munguar: ‘Plagët e “demokracisë” shqiptare’

(Shkëlzen Halimi: Manipulimi i emocionit apo tranzicioni (shqiptar) në labirint”, botoi Logos a, 2019, Shkup) Edhe pas tri dekadave në pluralizëm shoqëria shqiptare në Maqedoni...

9 vjeçari Ditrin Selmani ju mahnitë me dijen që posedon (VIDEO)

Vetëm 9 vjet ka dhe është aq i shkathët në shkencë sa që dija e tij është jashtëzakonisht e lart, në veçanti për shkencat...

Opinione