Histori: Profili i Ferhat Dragës ne dokumentacionin shqiptar dhe serb

Promemoriet e Tiranës zyrtare, në janar−mars 1939 dëshmojnë se F. Draga ishte personi më influent në Kosovë, e padyshim vlerësohej si numri një aty...

Ismaili: Kulturë sot është të rrish n’Shpi

Kulturë mbi të gjitha kulturat është sot të qendrosh në shtëpi. Ne i anuluam shfaqjet, ekspozitat, koncertet, gjitha aktivitetet të ju mbrojmë Ju, qytetarë të...

Ftesë për SHKA “Jahi Hasani”, nga komuna Merzifon e Turqisë

Ka arritur ftesa zyrtare për grupin e fëmijëve në adresën e SHKA “Jahi Hasani” Çegran nga komuna Merzifon – Turqi. Bëhet fjalë për pjesëmarrje në...

Ministri i Kulturës: Së shpejti do të hapet muzeu i pikturës Omer Kaleshi (Video)

Ministria e Kulturës tashmë ka një nismë serioze për hapjen e një muzeu të pikturës në Kërçovë për piktorin e njohur shqiptar Omer Kaleshi,...

Sukses historik, filmi “Toka e mjaltit“ me dy nominime për Oskar

Filmi dokumentar “Toka e mjaltit” nga regjisorët Tamara Kotevska dhe Ljubomir Stefanov fitoi dy nominime për Oskar, për dokumentarin më të mirë dhe për filmin...

Ismaili: Kemi rregulluar shumë padrejtësi në ministrinë e Kulturës (Video)

Me ardhjen e kuadrove të Partisë Alternativa në Ministrinë e Kulturës, minisri Hysni Ismaili thotë se janë zgjidhur shumë padrejtësi që kanë qenë prezente...

“Bardhësitë e atdheut”- Libri më universal – gjithëpërfshirës dhe më i kompletuar për heronjtë...

Afrim Mustafa, „BARDHËSITË E ATDHEUT, Enciklopedia e dëshmorëve të luftërave të UÇK-së 1997 - 2002“, botoi: Autori, Shoqata e Familjeve të Dëshmorëve të UÇK-së...

Vepër me interes për historiografinë bashkëkohore shqiptare

(Qerim Lita: “Shqiptarët përballë pushtuesve”, botoi Sh.b. Konica press, Shkup, 2020) Shtëpia Botuese “Konica press”, ditë më parë botoi librin më të ri “Shqiptarët përballë...

Grupi arbëresh “Shqiponjat” po ruan me fanatizëm identitetin kombëtar

Shkruan Dr. Bexhet Asani Arbëreshët që prej shekujsh e kanë ruajtur gjuhën, historinë, adetet, zakonet, kujtimet për kryeheroin arbëror Gjergj Kastriotin Skënderbeun dhe kulturën arbërore. Mungesa...

Bisedë me Xha Tefik Mullarexhën para se të ndërronte jetë: Dibra gjithmonë ka qenë...

Ibrahim Egriu: Bisedë me Xha Tefikun (Para se të ndërronte jetë) Të gjithë e njohin Xha Tefikun, të moshuar e të rinj. Eshtë...

Opinione