Milikije Halimi takon Erdoganin: Zëri i Haracinës, po dëgjohet edhe në Ankara !

Shkruan: Milikije HalimiNdjehem shumë e nderuar që këtyre dy ditëve, jam pjesë e “International Forum of Women in Local Governance” (Forumi Ndërkombëtar i Grave...

Hajredini: Sa më afër liderit, aq më afër tenderit

Ish-Ministri i parë shqiptar në Maqedoni, Xhevdet Hajredini, i cili ka udhëhequr me financat e shtetit në vitet e 90-ta, në facebook ka shkruar...

Naser Pajaziti: Maqedonasit po punësohen duke u deklaruar si shqiptarë!

Naser Pajaziti Çfarë po ndodhë kjo katrahurë para syve tanë. Punësohen maqedonas duke u deklaruar si shqiptarë për ta arrit përfaqësimin e shqiptarëve mbi 20...

Tetovarët dikur i rezistonin regjimit, sot i nderojnë ata që ua shanë nënat!

Xhevdet Hajredini Duhet shtuar poashtu se jo rastësisht pikërisht në Tetovë gjatë tetëdhjetave regjimi ushtroi represion politik dhe policor më të egër mbi nxënësit dhe...

Zyrtarizimi i Gjuhës Shqipe është peng i vullnetit politik !

Shkruan: Qenan AliuKomisioni i Venecias nuk sjellë vendime por harton dhe miraton rraport lidhur me kërkesën që është lëndë shqyrtimi. Raporti përmban sugjerime ,rekomandime...

Betejat e poshtërimit dhe mashtrimit nga Ohria (2001) gjer në Venecia (2019)

Shkruan: Nijazi MuhamediNë një analizë të “arritjes” së Marrëveshjes së Ohrit 2001,që e ka bërë para disa vitesh një think-tank amerikan, me një analist...

Venecia e vërtetoi se rezervat e Osmanit dhe Karakamishevës ndaj gjuhës shqipe kanë qenë...

Komisioni i Venecias, solli një vlerësim shumë të drejtë se nuk ka mandat për të vlerësuar kushtetueshmërinë e ligjit për përdorimin e gjuhëve, sepse...

Edi, ose ik ose do ikim

Për besë Edi Rama gjatë tërmetit krykëput na është dukur si Enver Hoxha. Se popullata e Shqipërisë ende jeton me shpirtin e idoleve staliniste...

Një shkollë në Çair ende është e mbuluar me material kancerogjen

Xhevdet Hajredini Docentit dhe doktorit ministër të arsimit nuk I intereson gjendja e shkollës në fshatin Malinë, për shkak se ai merret vetëm me "krijimin...

Vetëdija jonë historike është ajo që pyet: Po Europa a do të na ndihmojë?...

Ndriçim KullaMiqtë e vërtetë njihen ne kohë të vështira, thotë një fjala jonë e urtë popullore. E kohë më të vështirë për Shqipërinë, nuk...

Opinione