Homeri – “Оdisea”

Xhelal Zejneli Sikundër “Iliada”, edhe “Odisea” fillon me një figurë retorike, me një apostrofë. Në të dyja poemat, poeti thërret hyjneshën, muzën për t’i dhënë...

Në anketën e IRI-t nuk është përfshirë Alternativa

Robert Nesimi Pasi po shoh interpretime te ndryshme te anketes se IRI-t, ja disa reflektime per trendin si leviz perkrahja nga hera e fundit qe...

Covid 19 shikuar në këndvështrime të ndryshme

Shkruan: Valon Elezi Nuk do të futem aspak në kompetencat e mjekëve por me respektin më të madh vetëm do t’i citoj ata dhe të...

VJEDHJA, “virusi” që bartet nga pushteti në pushtet !

Shkruan: Qenan Aliu Frikohem jo për ate se kush e merë pushtetin, por për ate se SHTETI dhe pushteti shqiptarëve këtu me dekada jua VJEDH...

Koronavirusi kundrejt kampanjës

Shkruan: Prof. Dr. Jeton SHASIVARI Me katër rastet e reja të sotme, numri i të prekurve nga koronavirusi në RMV oficialisht u zmadhua në gjithsej 13-të...

Lideri që i bëri 18 vjet në Parlament pa e hapur gojën

Xhevdet Hajredini Ç'rëndësi ka se sa deputetë shqiptarë ka në kuvend, se a janë të rinjë apo të vjetër, se a janë gra apo...

Taravari: A janë të testuar nga Koronavirusi “10 mijë aktvistat” BDI-së?

BDI- ja vazhdon të habisë! Kështu në kuadër të statusit pandemik që ka përfshirë globin, kjo parti, ka gjetur strategjinë e saj për të ndihmuar...

I kuptoj portalet e partive humbëse të 12 prillit, por Alternativa me aklamacion ka...

BekimSali E kuptoj dëshirën e shumë portaleve-megafonë të partive të caktuara humbëse më 12 prill, që duan të shkaktojnë përçarje, por e vërteta është se...

Spahiu: Virusi Korona do të zhduket gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit

Nexhmedin Spahiu Virusi Korona do të zhduket gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit. Natyrisht, kjo do të ndodhë atëherë kur Zoti do t’ua ndriqojë mendjen...

Pse BDI-ja e shkëputi Komunen e Likoves prej Kumanovës?

Shkruan: Fejzi Hajdari A do te bartë dikush pergjegjesi historike: Pse BDI-ja e shkëputi Komunen e Likoves prej Kumanoves (2005), me çka perqindja e shqiptareve...

Opinione