Përfitimet e Maqedonisë së Veriut nga taksa 100 për qind

Kompanitë nga Maqedonia e Veriut kanë arritur të përfitojnë në masë të konsiderueshme nga taksa doganore 100 për qind, që Qeveria e Kosovës vendosi...

Kasami thërret: Të ulemi me Platformën shqiptare dhe ta zgjidhim njëherë e përgjithmonë gjuhën...

“Ka dy gjëra, njëra që pajtohemi me Komisionin e Venecias dhe e dyta që s’pajtohemi. Ajo që pajtohemi është se duhet të rishqyrtohet ligji...

Dimitrov: KE-ja sa më shpejtë ta përgatisë propozimin për përmirësimin e procesit të anëtarësimit

Maqedonia e Veriut është e interesuar që sa më shpejtë që është e mundur Komisioni Evropian ta përgatisë dhe ta prezantojë para vendeve anëtare...

Zaev në Manastir: Shkruam histori, flamuri i Maqedonisë ka valuar në Londër me flamujt...

Kemi shkruar historinë dhe ishte kënaqësi të ulet në një tavolinë me liderët e shteteve më të fuqishme, anëtare të NATO-s, pasi e merituam,...

Zaev: Gjuhën shqipe mund ta mësojë vetëm ai që do ta avancojë

Kryeministri Zoran Zaev thotë se do të respektojë rekomandimet e Komisionit të Venedikut për ligjin e gjuhëve dhe të njëjtat do të ja përcjell...

Tusk: Reforma për zgjerimin e BE-së nuk duhet të jetë i dëmshëm për Ballkanin...

Lideri i Partisë Popullore Evropiane (PPE), kryetari i deritashëm i Këshillit Evropian, Donald Tusk me vërejtje ndaj presidentit francez, Emanuel Makron dhe ka paralajmëruar...

Publikohet audio incizim i ri për rastin “Reket”

Shtatë audio regjistrime të reja, ku dëgjohet zëri që i ngjan biznesmenit Orce Kamçev, janë shfaqur në një kanal anonim në YouTube. Regjistrimet tregojnë...

Në Gjykatën Penale janë anuluara mbi 60 për qind e gjykimeve

Të akuzuarit dhe prokurorët nuk vijnë në gjykimet e caktuara. Për këtë arsye janë anuluar gjykimet në gjykatën më të madhe, atë Penale. Në...

Aksion i madh policor në Haraçinë dhe Gërçec, sekuestrohet drogë

Aksion i gjerë policor në Haraçinë dhe Gërçec të komunës së Sarajit gjatë ditës së sotme, policia ka sekuestruar drogë dhe ka arrestuar...

BDI – LSDM, mosmarrëveshje rreth konkluzioneve të Venecias për gjuhët

Mosmarrëveshje midis LSDM-së dhe BDI-së, lidhur me konkluzionet e Komisionit të Venecias, për të rishikuar Ligjin për Gjuhët dhe të shfuqizohet dygjuhësia në procedurat...