Lufta në Ukrainë, Maqedonia e Veriut “shqyrton kapacitetet” për valë refugjatësh

Kapacitet që u shfrytëzuan në krizat e kaluara me emigrantë dhe të Kovid-19, janë duke u testuar dhe shikohet nëse të njëjtat mund të...

BDI: Grante në kohë prej 20.000 euro për secilin fermer të ri nën moshën...

Kandidati për kryeministër të parë shqiptar Naser Ziberi sot vizitoi fshatin Grçec ku realizoi takim me bujqit dhe fermerët e këtij vendbanimi. Gjatë vizitës...

Asambli i valleve shqipe refuzon kandidatin shqiptar, duhet të jetë maqedonas/e!

Përmes një shkrimi në Facebook, artisti nga Kumanova, Shpëtim Mustafa, ka shprehur revoltën e tij për shkak se i'u pamundësua që të merr pjesë...

Enti Hidrometeorologjik: Nuk ka pasur punësime joadekuate

Nga Enti Hidrometeorologjik reagojnë duke thënë, se nuk ka pasur punësime joadekuate, pas emërimit të ushtruesit të detyrës drejtor Ivica Todorovskit, në gusht të...

Inspektohen vdekjet e pacientëve në moshë të re, që vdiqën nga korona virusi

Në vijim janë nëntë inspektime të jashtëzakonshme për pacientë më të rinj, të cilët kanë vdekur nga Kov id-19. Inspektorati shtetëror sanitar dhe shëndetësor (...

Mehmedoviq: Shtatzënat të vaksinohen dhe të kthehen në vendet e punës

Zëdhënësi i Komisionit për Sëmundje Infektive, Zllate Mehmedoviq tha se rekomandojnë që të hiqet masa me të cilën u mundësohet grave shtatzëna që të...

Guvernatorja e Bankës Popullore parashikon rritje të inflacionit

Guvernatorja e Bankës Popullore Anita Angellovska-Bezoska njofton për një rishikim të inflacionit të parashikuar prej 2.2 përqindëve. Angelovska-Bezoska tha se duke pasur parasysh...

Bërns: Urgjentisht të përfundojnë rastet e iniciuara nga ish-PSP-ja, Maqedonisë i duhet sistem përgjegjësie

Qeverisja e së drejtës është themeli i të gjitha institucioneve demokratike, i prosperitetit ekonomik dhe, më e rëndësishmja, i sigurisë. Është një faktor bazë...

Intelektualët shqiptarë në Maqedoni me letër të hapur: Të bëjmë ndryshimin më 15 korrik,...

Ne profesorët universitar e intelektual të nënshkruar më poshtë, seriozisht jemi të brengosur për dozën e manipulimit politik me ndjenjat e popullit që është...

Tetovarët prej disa ditësh po përballen me restrikcione të ujit për pije

Ulja e nivelit të ujit në rezervuare, ka shty në restrikcion dy herë në ditë gjithë Tetovën. Mungesën e ujit për pije më së...