Thirrje publike për 200 ushtarë profesionistë! Arrijnë 6 autoblindat e para për 30-vjetorin e Ushtrisë

Paga e ushtarëve profesionistë arrin 40.000 denarë, bashkë me shtesat. E sipas kryetarit të Sindikatës së Pavarur të Ushtarëve Profesionistë, pritet edhe një rritje prej 10%. Ky profesion kohëve të fundit po bëhet tërheqës për të rinjtë. Këtë e dëshmon edhe interesimi i lartë, nëse më herët për shpalljen publike aplikonin rreth 50, tani janë 900 të interesuar.

“Deri në fund të vitit jemi në proces miratimi të një ligji të ri për punonjësit e Ministrisë së Mbrojtjes, me të cilin duam t’i afrojmë ata me kushtet, të drejtat dhe detyrimet që kanë pjesëtarët e ushtrisë. Sa i përket statusit të pjesëtarëve të ushtrisë se a jemi të kënaqur, do të përgjigjesha pa hezitim se po, por kjo nuk do të thotë se do të ndalemi me kaq”, pohoi Sllavjanka Petrovska, ministre e Mbrojtjes.

Nën moton “30 vjet siguri, stabilitet dhe besim” të mërkurën do të ketë festë në kazermën “Ilinden”. Në stadiumin ushtarak nga ora 18:30 qytetarët do të mund të njihen me pajisjet ushtarake dhe të shoqërohen me specialistë ushtarakë.

Вратете го видот на која било возраст со овој метод…
“Të mërkurën në stadiumin ushtarak do të ekspozohen gjashtë mjetet e para të blinduara të prodhimit amerikan, të cilat kanë mbërritur së fundmi dhe që ndikojnë ndjeshëm në përmirësimin e gatishmërisë luftarake të ushtrisë. Deri në fund të vitit do të ketë dërgesë të re prej 27 automjetesh dhe do të pasojnë dërgesat e tjera sipas kontratës. Vazhdojmë me prokurimin e sistemeve të tjera që na nevojiten, blerjen e mjeteve speciale, sistemeve të artilerisë dhe municioneve, sistemit të mbrojtjes kundërajrore, si dhe po fillojmë me rikonstruksionin e komponentit të aviacionit”, tha Sllavjanka Petrovska, ministre e Mbrojtjes.

Petrovska paralajmëron marrëveshje të re kolektive e cila do ta ngrejë statusin e pjesëtarëve të ARM-së në nivel më të lartë, sepse siç thonë, ata janë shtylla kurrizore e shtetit. Në shtator do të bëhet një thirrje publike për 200 ushtarë profesionistë dhe nënoficer.