Ismet Vejseli dhe Kolos Curri, koncert me muzikë klasike në Ferizaj (VIDEO)

Shoqata për edukatë rinore ED-RI, organizoi një koncert të muzikës klasike në Galerinë e Arteve në Ferizaj të Kosovës. Në koncert interpretuan dy artistët...

Pema e vdekjes

SHAZIM MEHMETI (tregim i përfshirë në antologjinë e tregimit ballkanik në gjuhën greke, 2020) Plakut, kishte kohë që i kishte vajtur mendja për një kokërr dardhë,...

Sipas Mustafa Ymerit pengesë për tu regjistruar ne shkollën e muzikës janë paragjykimet fetare?!

Në paralelen e gjuhës shqipe në shkollën e mesme të muzikës “Ilija Nikolovski Luj” – Shkup, këtë vit interesimi i nxënëseve shqiptarë për t’u...

Merita Isufi, mësuesja që po lufton për ruajtjen e identitetit kombëtar në diasporë

FËMIJËT DHE DY GJUHËSIA, SFIDAT E FAMILJES SHQIPTARE NË EMIGRIM NË RUAJTJEN E IDENTITETIT KOMBËTAR Merita Isufi, mësuese, themeluese e organizatë “Successful Mothers” nga Britania...

Shqiptarët dhe socializmi

I. Pas qëndrimit njëvjeçar Nëpër qelitë e burgut Më dënuan të pafajshëm Për turpin e socializmit II. Kur këtë e dëgjon vëllai Vjen të më mbrojë Dëshmitarit gjyqi nuk i beson Kur ai...

Lirikat e dashurisë i këndojnë ndjenjës më të çiltër njerëzore

“Sadije Aliti nëpërmjet botimin e saj më të fundit “Dashuri magjike” në ciklin e lirikave të dashurisë “Ditari i dashurisë”, i këndon ndjenjës më...

Ansambli Nacional i këngëve e valleve popullore shqiptare në RMV sjell koncertin tematik- premierë...

Epoka e artë e “Trio Zajazit” rikthehet pas pesë dekadash në Shkup përmes artistëve të ansamblit nacional. Biografia e solistit Rexhep Zajazi, këngët më...

Ismail Kadare nderohet me Çmimin Ndërkombëtar Neustadt për Letërsi

Shkrimtari i njohur shqiptar, Ismail Kadare, do të nderohet me një tjetër çmim në letërsi dhe njoftimi u dha nga ambasada e Shteteve të...

Çun Lajçi i dëshpëruar nga pritja në Shkup (VIDEO)

LAJM: z.Lajçi pas Tiranës keni ardhur në Shkup. A ka interes te shqiptarët e Shkupit për librat tuaj? Çun Lajçi: Kam shpresuar se do...

“Shkollë letrare në vete”, kështu u cilësua poezia kumanovare në Korçë të Shqipërisë

Gzim Islami/INA Të premten më 25 shtator në Korçë të Shqipërisë, pranë Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë të Universitetit “Fan Noli”, në bashkëpunim me Klubin...

Opinione