Ansambli “ILIRIDA” organizon Festivalin Folklorik për Fëmijë “Brez Pas Brezi”

Ansambli i këngëve dhe valleve “ILIRIDA” nga Shkupi, më 26 gusht me fillim nga ora 17:00, organizon edicionin e III të Festivalin Folklorik për...

Vdekja si simbolikë e jetës së amshueshme

(Nehas Sopaj Vallja e vdekjes së verdhë, trilogji, botim autorial, Kumanovë, 2020) Agim MORINA Këto ditë u botua trilogjia me titull VALLJA E VDEKJES SË VERDHË...

Jemi më 1968, xhirohet filmi “AVENTURAT E ODHISEUT”, Irena Papas dhe Bekim Fehmiu

Jemi më 1968, xhirohet filmi "AVENTURAT E ODHISEUT", ku Irena Papas (Penelopa) dhe Bekim Fehmiu (Odhisea), luajnë rrolet kryesore. Në kohë pauze, disa gazetarë...

Dy tituj të rinj të poetes tetovare Sadije Aliti, vjen libri i parë në...

Fillimi i korrikut solli edhe daljen në dritë tëdy titujve të rinj të poetes Sadije Aliti. Dy botime të reja, dy vëllime poetikë në...

Promovohet monografia “Radusha, qytezë nën hijen e historisë” (Gjurmëve të një monografie), e autorit...

Në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve- Shkup u bë promovimi i monografisë “Radusha, qytezë nën hijen e historisë” (Gjurmëve të një...

Nga ky muaj rriten rrogat për mijëra të punësuar në Kulturë

Punonjësit në kulturë do të marrin paga në përputhje me koeficientët e rinj të përcaktuar në Marrëveshjen Kolektive. Pagat e punonjësve në kulturë nga...

Mes reales dhe fantastikës

(Shkëlzen Halimi: MONA LIZA, tregime, botoi SH.B. “Konica press”, Shkup, 2020) Shkrimtari ynë, Shkëlzen Halimi, së fundi na vjen edhe me një botim të ri,...

DUFLLA – thesar i çmuar i GUXIMIT

Drejtori i Festivalit DUFLLA njëherit edhe kryetar i ansamblit që mban të njejtin emër z.Ylber Idrizi sot në profilin e tij në facebook rikujtoj...

Vepër me interes për historiografinë bashkëkohore shqiptare

(Qerim Lita: “Shqiptarët përballë pushtuesve”, botoi Sh.b. Konica press, Shkup, 2020) Shtëpia Botuese “Konica press”, ditë më parë botoi librin më të ri “Shqiptarët përballë...

Dramë mbi manipulimin në emër të kodeve kanunore

(Avni Halim: PUS (dramë), botoi “Konica press”, Shkup, 2020) Një nga penat më të mira të letërsisë shqiptare që krijohet në Maqedoni, Avni Halimi, së...

Opinione