Stalini, Ruzvelti dhe Çërçilli, do t’i kritikonin Isën dhe Albinin për mosgjetjen e kompromisit...

Charles de Gaulle : “ Liderë politikë të aftë janë ata, që dinë dhe, kanë sens largpamës për ta nuhatur me kohë...

Më duket se Artan Grubi i shpalli “debila” Bujarin dhe Sadullain në Tv Telma!...

Shkruan: Safet Xhelali Artan Grubi e pranoi shumë qartë se BDI-së i ka ardhur koha të shkojë në opozitë, sepse nuk e din çka...

Të kërkosh që të zbulosh

Të kërkosh për të zbuluar është një proces intelektual – konjitiv (njohës) i shkallës së lartë. Të kërkosh...

“Çmimi Nobel” më nuk ekziston!!!

Mustafë Bajrami 'Nobel' paskësh qenë lojë korporatash për të mashtruar njerëz e popuj të ndryshëm. Paskësh qenë kurgjë. Si i tillë që është, pra,...

Milikije Halimi takon Erdoganin: Zëri i Haracinës, po dëgjohet edhe në Ankara !

Shkruan: Milikije Halimi Ndjehem shumë e nderuar që këtyre dy ditëve, jam pjesë e “International Forum of Women in Local Governance” (Forumi Ndërkombëtar i Grave...

Hajredini: Sa më afër liderit, aq më afër tenderit

Ish-Ministri i parë shqiptar në Maqedoni, Xhevdet Hajredini, i cili ka udhëhequr me financat e shtetit në vitet e 90-ta, në facebook ka shkruar...

Naser Pajaziti: Maqedonasit po punësohen duke u deklaruar si shqiptarë!

Naser Pajaziti Çfarë po ndodhë kjo katrahurë para syve tanë. Punësohen maqedonas duke u deklaruar si shqiptarë për ta arrit përfaqësimin e shqiptarëve mbi 20...

Tetovarët dikur i rezistonin regjimit, sot i nderojnë ata që ua shanë nënat!

Xhevdet Hajredini Duhet shtuar poashtu se jo rastësisht pikërisht në Tetovë gjatë tetëdhjetave regjimi ushtroi represion politik dhe policor më të egër mbi nxënësit dhe...

Zyrtarizimi i Gjuhës Shqipe është peng i vullnetit politik !

Shkruan: Qenan Aliu Komisioni i Venecias nuk sjellë vendime por harton dhe miraton rraport lidhur me kërkesën që është lëndë shqyrtimi. Raporti përmban sugjerime ,rekomandime...

Betejat e poshtërimit dhe mashtrimit nga Ohria (2001) gjer në Venecia (2019)

Shkruan: Nijazi Muhamedi Në një analizë të “arritjes” së Marrëveshjes së Ohrit 2001,që e ka bërë para disa vitesh një think-tank amerikan, me një analist...