Hajredini: Me ‘flamur evropian’ kundër Bashkimit Evropian!

Shkruan: Xhevdet Hajredini "Qëndrimi i Bashkimit Evropian (BE) është që në këtë rast (moment) nuk është i arsyeshëm përdorimi i "Flamurit Evropian" për procedurë të...

12 teza për Revolucionin e vitit 1981

Prof. Dr. Bajram Kosumi Teza 1. Në vitin 1981 rihapet çështja e Kosovës dhe e shqiptarëve në Jugosllavi. Kjo çështje llogaritej e mbyllur në politikën...

Po më dhimbset Ali Ahmeti sot kur po e shoh të dështuar politikisht!

Ali kur të shoh qe u djege prapë po më dhimbsesh sepse të shfrytëzuan i hunit e i patkoit. Ali të...

Kur u asgjësuan 2000 ekzemplarë të veprës së Ali Hadrit !?

Shkruan: Shkëlzen Halimi Pas shpërthimit të demonstratave të vitit 1981 në Prishtinë, organet e rendit të ish Jugosllavisë në përgjithësi dhe organet e rendit në...

Kosova nuk rrezikohet nga lufta, por nga një krizë ekonomike dhe kolaps energjetik

Shkruan: Ilir Ibrahimi  Nuk e kuptoj se si kryeministri në të njejtën ditë mund të deklaroj se vendi kërcënohet nga lufta, dhe ndërkohë në mbrëmje...

Ditë historike për Strugën dhe futbollin strugan

Xheladin Poshka Kjo e diel është një ditë shumë e rëndësishme për futbollin shqiptar në Maqedoni dhe veçanërisht për qytetin e Strugës. Ekipi strugan F.C...

Mos i matni kokat e njerëzve me kute (matëse) të ndryshme!

Gafurr Adili "Gjarpëri duhet goditur te koka, jo te bishti!", thotë fjala e urtë popullore. Reaguat ndaj deklaratës së një këshilltari të Albin Kurtit, të quajtur...

Xhaferi: Komuna e Tetovës paguan çdo muaj nga 5.000 euro avokatin nga Shkupi (Dokument)

Arianit Xhaferi Derisa zjarrfikësit dhe punëtorët e NPK-së mbeten me muaj pa rroga e pa beneficione, Komuna e Tetovës i paguan nga 5,000€ në muaj...

PDK- uca kurrë ma votë populli s’do t’merrni

Shkruan: Çun Lajçi Ju pashë! Jo juve, ç’me duheni ju, kur pashë fytyrat e qenve të tërbuem për ujë! Edhe shkronjat e arta të UÇK- së edhe...

Lehësit e së keqes

Shkruan: Shaban Murati Është e pashpjegueshme, pse shumë komunistë fanatikë të regjimit diktatorial enverist pas ardhjes së demokracisë shfrytëzuan hapjen e rrugëve dhe shkuan në...