Shqiptarët dhe Amerika

Shkruan: Xhelal Zejneli Me rastin e 100-vjetorit të marrëdhënieve midis Shqipërisë dhe Amerikës Shqiptarët dhe Amerika - ribotim - Puna e Kosovës është çështje amerikane. Puna e Kosovës,...

Sovraniteti i Serbisë ma i ambël se sovraniteti i Amerikës

Shkruan: Shaban Murati   Gjatë 100 viteve Serbia i ka emëruar Shqipërisë katër kryeministra dhe dhjetra ministra. Nuk u ankuan kurrë për shkelje sovraniteti nga Serbia...

Abazoviçi i Ulqinit dhe Abazi i Zajazit: partitë jeshile dhe mbyllja e çështjes shqiptare

Shkruan: Arben Fetai Shumë shqiptarë iu gëzuan, me të drejtë, krijimit të qeverisë së re të Malit të Zi, jo aq shumë për faktin se...

Shqiptarët i rren kollaj

Shkruan: Shaban Murati Është njeri me tre pëllëmbë mjekërr dhe shtatë pëllëmbë spaleta, që del në tribunën qendrore në Tiranë, dhe rren që gjuha shqipe...

Të lumtë Nusret Pllana për Librin mbi gjenocidin serb ndaj shqiptarëve

Shkruan: Xhafer Ymeri, Kumanovë/Bazel Vështrim mbi Librin e Prof. Dr. Nusret Pllana “GJENOCIDI DYSHEKULLOR SERB NDAJ SHQIPTARËVE 1844-1999"! (THE SERBIAN GENOCIDE ON ALBANIANS 1844-1999)! ky libër...

A do bëhet Shqipëria vend ku do strehohen vrasësit serb⁉️

Shkruan: Kim Mehmeti Po, me moskalimin e rezolutës për gjenocidin në Srebrenicë sot në parlamentin shqiptar, Shqipëria ngelet vendi i vetëm në Ballkan që...

I kam kërkuar që në 2009 Kuvendit të Shqipërisë rezolutën e Srebrenicës

Shkruan: Shaban Murati “Vendimi i marrë më 15 janar 2009 nga Parlamenti Europian për të shpallur në të gjitha vendet anëtare të BE-së 11 korrikun...

Edi Rama, armiku i ri i Kosovës/ Kraki: Me ardhjen në pushtet të Albin...

Profesori dhe veprimtari shqiptar në Paris, Nezir Kraki, vlerëson se vota e deputeteve socialistë të Shqipërisë kundër njohjes së gjenocidit serb në Srebrenicë është...

Konfucianizmi

Shkruan: Xhelal Zejneli Mos ia bëj tjetrit atë që nuk dëshiron të ta bëjnë ty - Konfuci Konfucianizmi – angl. Confucianism, frëngj. Confucianisme, gjerm. Konfuzanismus...

Mund t’i vrasësh të pafajshmit, por jo edhe idealin e tyre për liri!

Shkruan: Kim Mehmeti Është vrarë gazetarja e njohur e rrjetit Al Jazeera, palestinezja Shireen Abu Akleh. Rrjeti i lajmeve nga Katari pohon se gazetarja është...