Edukata nuk njeh dallime gjinore

Xheladin Murati Edukataështëproces i përbashkët iveprimitdhendikimitmbiindividpërqëllimetëcaktuara e tëparamenduaramirë.Edukimi i përbashkët imeshkujvedhefemraveështënjëfenomenqë sot nëbotën e qytetëruarnukkontestohet.Punohetmirë me tëdyjagjinitëkurkapërkushtim.Edukimi i përbashkëtështëpërpjekjepërt’upërmirësuardhepërtëtejkaluarvetveten, dallimetdhendryshimet.Thjeshtësynimiështëedukim i barabartë-tëdrejtatëbarabarta. 1.Premisat 1.Meedukimtëpërbashkëtarrijmënjëshkallëmëtëmadhetëtëkuptuaritmesgjinive. 2.Edukata e përbashkët e...

Mirëbesimi i lëkundur shqiptaro-maqedonas!

Shkruan: Sefer TAHIRI Gati se tri dekada të pluralizmit demokratik, në diskursin politik dhe publik në Maqedoninë e Veriut, njëra ndër çështjet dominuese është ajo...

U bë tregtar i pasur, por prap mbeti çoban

Anisa Bahiti Në fillimin e viteve 1990, një çoban nga një fshat afër Fierit u kthye në tregtar të vogël nafte, falë kontrabandës së...

Kosova i vret pleqtë e vet!

Kimete Berisha - Pa pikë morali, lëre që pleqnia, rrudhat dhe lodhja gjykohen ashpër nga shoqnia dhe nga mediat; - Lëre që ekziston një numër frikshëm...

Jo Mesimit Online !

Shkruan: Blerim Livoreka Viteve të fundit jetojmë në një botë gjithnjë e me shumë ndryshime e cila është e pjekur me mundësi të reja në...

Isa Mustafa duhet të arrestohet!

Pse, sepse është mbushur kupa! Nëse ka një grimcë shteti, nëse ka një grimcë drejtësie, kryetari i LDK-së nga faktet e publikuara sot në të gjitha...

Familjet shqiptare 10 anëtarëshe në dy dhoma dhe ato rome me nga 20 anëtarë...

Gjyla Çeliku Ka familje dhjetë anëtarëshe në dy dhoma në Shkup, janë shumë jo një, do dënohen për COVID19 apo pse i keni lënë...

Pse po vaksionohen fëmijët nëpër spitale pa dijen e prindërve?

Deri te kryetari i Komunës së Likovës-Erkan Arifi ,te Drejtorët e shkollave,te Drejtorët e spitaleve , te personat përgjegjës! A ka njohuri ndokush...

Një shans i humbur në zyrën e Trumpit

Për të marrë njohjen nga Serbia, Kosova formoi 6 komuna me shumicë serbe, bëri decentralizimin, ia dha Kishës së Serbisë të gjitha kishat e...

Jam shqiptar nga Maqedonia, por sot uroj të fitojë Kosova në Shkup!

Shtetësia është tjetër gjë, përkatësia kombëtare tjetër... Këto koncepte i ngatërrojnë vetëm ata, të cilët nuk dinë çka janë... Unë jam shqiptar dhe e dua...

Opinione