Buja ishte djali më i mirë i Krushopekut, edhe armata në zi pas vr asjes së tij

Sot në orrët e hershme të mëngjesit ka ndëruar jetë mundësi i njohur Bujamin Nuishi nga fshati Krushapek i Shkupit.

Sipas informatave, Buja siç e njohin të gjithë, ishte një mundës i sukseshëm jo vetëm në rrethinë por edhe ne mbarë trojet shqiptare. Ai ishte vetëm 24 vjet dhe sukseset në këtë sport i kishte filluar vite mê parë duke shënuar fitore te shumta që nga viti 2015.

Bujamin Nuishi në vitin 2016 u shpall kampion ne doren 4 ku dhe bindshem i fitoj kundershtaret nga trojet Ballkanike kurse në 2017 Buja fiton vendin i parë në Turnir në Dragash të Kosovës.
Në vitin 2018 ai zë vendin i parë
1st Place in the Wrestling Championship of MACEDONIA ndërsa fitorja e tij më e fresket ishte më 31 janar 2020 ku në garat në Turqi kishte shënuar fitore mbreslënëse.

Njëherit, Bujamini ishte edhe një ushtar i sukseshëm në Armaten e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe detyren si ushtar profesional e kishte filluarar para shtat muajsh.
Vdekja e tij eshte nje humbje e madhe per sportin e mundjes në vend.