Escobar nga Sarajeva: Mesazhi më i rëndësishëm është se s’do të ketë luftë

Gjëja më e rëndësishme për të cilën u pajtuam me të gjithë bashkëbiseduesit me të cilët biseduam sot, të gjithë jemi dakord që nuk do të ketë luftë dhe mendoj se ky është mesazhi më i rëndësishëm që kemi. Nuk është një mesazh që do ta dëgjoni vetëm nga ata liderë që takova sot, është një mesazh që do ta dëgjoni edhe nga liderët nga rajoni.

Kështu iu tha gazetarëve në Sarajevë zëvendësndihmës Sekretari i Shtetit për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike Gabriel Escobar, raporton Avaz, transmeton Klankosova.tv.

Sipas tij, gjëja e dytë që ka shkuar atje për të diskutuar këtu është potenciali i jashtëzakonshëm ekonomik që posedon Ballkani, duke theksuar se Ballkani është pjesa me rritjen më të shpejtë të Evropës për momentin.

“Pikërisht për shkak të kësaj rritjeje të pabesueshme ekonomike, edhe pse më lejoni të them se Bosnja dhe Hercegovina nuk i ndan të gjithë parametrat e asaj rritjeje, por pikërisht për shkak të kësaj rritjeje të madhe në rajon, arsyeja është se Evropa do të ketë nevojë për ju”, tha Escobar, transmeton Klankosova.tv.