E besoni ose jo, ky është krokodili që është më i gjatë se një autobus

Një specie e lashtë krokodili që peshonte deri në tre ton dhe ishte i gjatë sa një autobus kishte një kockë shtesë të ijëve dhe supet e ngritura, thonë studiuesit.

Dallimet në trupin e tij në krahasim me krokodilët modernë e lejuan atë të lëvizë ‘pjesën më të madhe’ të saj në habitatet e lumenjve dhe kënetave, si dhe nëpër tokë, zbuluan ekspertët, transmeton lajmi.net.

Një ekip ndërkombëtar, i udhëhequr nga paleologët në Cyrih, kanë ekzaminuar të dhënat e fosileve të specieve të hershme gjigande të krokodilëve për të zbuluar se si lëviznin ata.

Purussaurus mirandai ishte një sa një elefant aziatik në peshore dhe ishte i gjatë tetë metra, sipas John Hutchinson nga Kolegji Mbretëror Veterinar.

Llojet që u studiuan jetuan gjashtë milionë vjet më parë në Venezuelën e sotme dhe ishte një nga anëtarët më të mëdhenj të grupit të krokodilëve.