Lamtumirë Nuri! Ndërroi jetë një shqiptar në Amerikë

Nga Beqir SINA – New Jersey GARFIELD NJ : Kur, të afërmit tanë, ata që shpesh her i kemi si më të dashurit tanë -...

Në kafenenë time më nuk do të flitet për politikë

Tregim Kalova javë të tëra duke renovuar banesën, e s’po dija gjë ç’ndodhte me politikën në pashallëkun tonë. Sapo u zgjova, meqë po më ecte...

Intelektualët e Kumanovës kujtojnë Sefer Memetin

Me 03.02.2020 u nda nga jeta Sefer Memeti dhe shkoi në amshim njeri ndër intelektualët e denjë të popullit të kesaj ane dhe anëtari më...

Humbja e BDI-së do të jetë fitore për shqiptarët e Maqedonisë së Veriut

Nga Aldrin Basha Në zgjedhjet parlamentare të viti 2016, BDI-së iu përgjysmuan deputet. Por në njëfarë mënyre u dyfishua ndikimi politik i shqiptarëve të...

Serbia po rindez Bosnjën, BE merret me taksën e Kosovës

Nga Shaban Murati Nuk e kuptoj se çfarë duhet të ndodhë tjetër në Ballkan që diplomacia e BE të angazhohet seriozisht për rreziqet e luftrave,...

Kur politikanët mbeten peng të partisë

Xheladin Murati Për politikën s’ka alternative përveç se fitores. Po ja që ajo dështon dhe përsëri flet për fitore....

Krijimet letrare të Arbëreshëve

Xhelal Zejneli EMIGRIMI I ARBËRESHËVE NË ITALI Ngulimet masive të shqiptarëve në Itali filluan me pushtimin e Ballkanit nga Turqia. Ky eksod u shtua pas...

Është mirë të mos harrohet afera Telekom

Xhevdet Hajredini Në interes të qytetarëve dhe konsumatorëve të Telekomit dhe EVN-së, por edhe të shtetit, do të ishte që rrogën e kuadrove...

Prodhimi i injorancës

Shkruan: Shkëlzen Halimi Jo një herë është thënë se shoqërisë shqiptare i mungon ndjenja e përgjegjësisë. Pikërisht kjo mungesë çoi drejt zbehjes së vlerave morale,...

Sela shpreson mbështetje nga Albini!

Shkruan: Medai Shaholli Dje lideri fodull i Aleancës Sela, vizitoi me shumë kërshëri dhe entuziazëm kryeministrin e Kosovës Kurti, jo se ka simpati për të...

Opinione