Zvicra lehtëson masat

Zvicra njoftoi sot lehtësimin e moderuar të masave të saj antiCOVID-19, kundër vendimeve të pjesës më të madhe të Europës dhe pavarësisht përkeqësimit të situatës epidemiologjike në vend në javët e fundit.

“Nga 19 prill, do të jetë sërish e mundur të organizohen ngjarje që mirëpresin publikun. Aktivitetet sportive dhe kulturore brenda do të autorizohen dhe restorantet do të jenë në gjendje të rihapin tarracat e tyre”, tha Këshilli Federal në një njoftim për shtyp.

“Situata epidemiologjike mbetet e brishtë dhe madje është përkeqësuar në javët e fundit”, vuri në dukje Këshilli, që gjithashtu pranoi se është ende shumë herët për të matur ndikimin e saktë të pushimeve të Pashkëve në dinamikën e pandemisë në vendin alpin.

“Pavarësisht kësaj situate, Këshilli Federal konsideron se kushtet lejojnë një lehtësim të moderuar”, theksohet në njoftimin për shtyp.

Shkalla ditore e infeksioneve në vend është afërsisht ekuivalente me atë të vërejtur në Itali dhe Gjermani, por më e ulët se mesatarja e Bashkimit Europian dhe tre herë më e ulët se në Francë.