Zvicër: Milioneri zotohet të paguajë gjoba për gratë që veshin burka

A veiled woman looks at a map as a couple lookson, on the bank of the Geneva Lake, in Geneva, Switzerland, Switzerland, Sunday, July 25, 2010. (KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi)

Ai njoftoi se organizata e tij, Mbrojtja e Lirisë, do të paguajë të gjitha gjobat për gratë që mbajnë burka në Zvicër, siç po bën tashmë në vendet e tjera të Evropës.

“Unë jam duke qëndruar në përkushtimin tim për të mbrojtur lirinë e fesë dhe veshjes”, tha ai.

Eksperti zviceran i Islamit, Saïda Keller-Messahli, është kritik ndaj veprimeve të Nekkaz, transmeton albinfo.ch.

“Ai mendon se mund të zhbëjë vendimin e votimit me paratë e tij. Kjo është mendjemadhësi”, është shprehur ai.