Xhaferi: Do të ketë votime me skafandar nëse do të jetë e nevojshme

Si sqarim shtesë pas një sërë diskutimesh parlamentare, kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi, tha se nëse është e nevojshme, sot do të mund të votohet për deputetë me skafandar, nëse dikush ka rezultat pozitiv me Covid-19.

“Ne nuk kemi vetëm një vendim gjykate për kallëzimet penale të “Fidel Castro” (Dimitar Apasiev), por kemi pasur edhe një shkresë nga Komisioni për Sëmundjet Infektive ku thuhet se si mund të hyhet dhe të marrë pjesë në punimet e Kuvendit nëse “dikush është pozitiv për infeksionin”, tha Xhaferi.

Xhaferi tha se si kryetar i Legjislativit ka qenë i obliguar të japë sqarim për këtë çështje, pasi disa deputetë në diskutimet e tyre kanë fajësuar njëri-tjetrin për votimin me skafandra në muajt e kaluar.

I fundit para se të flasë Xhaferi, ka reaguar deputeti Nikolla Micevski, i cili në fund të vitit të kaluar ishte pozitiv për Covid-19 dhe votoi me padi për rënien e qeverisë së Zaevit.

“Ashtu është, ne votuam me skafandar. Por, ne e bëmë këtë pasi tashmë e kanë bërë deputetët e LSDM-së dhe RDM-së. Kallëzimet tona penale kundër Xhaferit nuk kanë shkuar në gjykatë, kështu që votimi ynë me skafandar është bazuar në praktikën tashmë të vendosur gjyqësore”, tha Micevski.

Xhaferi më pas tha se qëndrimi i tij nuk bazohej në praktikën gjyqësore, por në një shkresë nga Komisioni për Sëmundjet Infektive.