Trajnimet më torturuese të ushtrive: Pirja e gjakut të kobrës, qëndrimi në ujë të ftohtë…

Këtu është një listë e ushtrimeve ushtarake më të çmendura në botë:1. Rruga për në parajsë

Në Tajvan, ushtria ka vendosur të zgjedhë ushtarët përmes stresit mendor dhe psikik. Kjo bën që ushtari të durojë kushtet më të vështira të betejës.

Testi ”Rruga drejt Parajsës” është faza përfundimtare e një programi 9 javor të trajnimit. Ai kërkon që të trajnuarit të kryejnë ushtrime të ndryshme, përfshirë zvarritje të leopardit përgjatë një shtegu të gjatë, i cili është i mbushur me korale dhe shkëmbinj. Ndërsa rekrutët zvarriten nëpër terrenin e mprehtë, ata pësojnë dhimbje ekstreme. Të gjithë që marrin pjesë në këtë ushtrim, kanë mbetur të zgjuar 4 netë nga dhimbjet e shumta.

2. Zjarri ( Forcat Speciale Bjelloruse )

Bjellorusia njihet si shteti diktator i fundit në Evropë, e një përbërës kryesor i diktaturës është edhe një ushtri e fortë. Testi fillestar përfshin një marsh të shpejtë 10 km, i ndjekur nga luftime dorë me dorë, duke sulmuar një ndërtesë të lartë dhe akrobaci. Komandantët e tyre hedhin sfida shtesë për t’i bërë gjërat edhe më të vështira, siç janë përpjekjet për t’i përballur ata me goma makinash, dhe armë.

3. Koktej gjaku i kobrës (marinsat amerikanë)

Trajnimi i Detarëve të SHBA’vee, tani përfshin pirjen e gjakut të kobrës, dhe heqjen e kokës së pulës me dhëmbët e tyre. Kjo stërvitje mbahet në Tajlandë, dhe zgjat 11 ditë. Ajo përfshin rreth 14 mijë ushtarë, kshtu duke u mësuar edhe teknikat e mbijetesës në xhungël. Gjaku i kobrës thuhet se ka shumë lëndë ushqyese dhe mund të ndihmojë ushtarin në raste urgjente.

4. Plagosje në kraharor (Forcat Speciale Ruse)

Forcat speciale Ruse përballen me një seri rrreziqesh nga terroristët vendas, kjo duhet të thotë se ata duhet të jenë të përgatitur për çdo ngajrje që ndodh. Rekrutët i nënshtrohen ushtrimeve unike dhe të rrezikshme. Kjo përfshin edhe gjuajten e njëri tjetrit në gjoks. Disa nga ta marrin lëndime, e disa arrijnë të shpëtojnë.

5. Trajnimi në Ujë të Ftohtë (Marinsat amerikanë)

Marinsat amerikanë duhet të durojnë torturat ekstreme, së pari duke u mbuluar nga koka deri te këmbët me baltë, pastaj të notojnë për 25 minuta në një pishinë me temperatura ekstreme të ulëta.

6.Vrapimi në baltë ( Marinsat britanikë )

Kjo është pjesa më e mërzitshme e trajnimit 32 javor, e që shumë rekrutë kanë frikë. Ata janë të detyruar të kalojnë deri në 45 minuta duke kryer detyra ekstreme fizike në baltë aq të trashë sa që mezi mund të lëvizin. Ata janë të rraskapitur, demoralizuar, dhe të mbuluar nga koka deri te këmbët në baltë me erë të tmerrshme.

7.Granatat e dorës, Patate e nxehta ( Ushtria e Kinës)

Për ushtarët në Kinë, trajnimet janë në nivelin tjetër. Si një stërvitje për të forcuar ushtarët, një trajnim jetë a vdekje është kur ushtarët grumbullohen në një rreth dhe ia kalojnë eksplozivin njëri tjetrit. Kjo lojë vazhdon deri në sekondën e fundit kur ushtari që mban granatën e hedh poshtë një vrimë, dhe zhytet për t’u mbuluar ndërsa ajo shpërthen.