Sheqerinska: Me përmirësimi e gjendjes do të ndryshojë edhe angazhimi i ARM-së

Ministrja e Mbrojtjes e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Radmilla Shekerinska gjatë konferencës së sotme u ndal në ndihmën që vendi jonë nga marr nga NATO-ja, si anëtarja më e re e Aleancës. Ndërkohë që theksoi se angazhimi i ushtrisë në përballjen me virusin korona, do të varet nga zhvillimet rreth situatës në përgjithësi.

“Si do të ndryshojnë, përmirësohen masat, ashtu do të ndryshojë edhe angazhimi ushtrisë. Ka kërkesa nga komunat për tu përballur me masat. Instrumenti i tretë, jo vetëm për mbështetje pajisjesh dhe materiale por edhe në aspekt të transportit, atje nuk dërgojmë dot pajisje, dhe kjo është një ndihmë që mund ta përdornim edhe para dy javësh, po gjetëm një zgjidhje tjetër. Por tani u jepet kjo mbështetje vendeve që e kërkojnë”, tha Radmilla Sheqerinska, ministre e mbrojtjes.