ShBA-të, Evropa dhe Azia ndihmojnë Ukrainën me 60 milionë fuçi nafte

U.S. President Joe Biden delivers remarks before a ceasefire agreed by Israel and Hamas was to go into effect, during a brief appearance in the Cross Hall at the White House in Washington, U.S., May 20, 2021. REUTERS/Jonathan Ernst

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, kanë bërë të ditur se do ta furnizojnë Ukrainën me 60 milionë fuçi nafte.

Sipas burimeve të CNN, 30 milionë do t’i dhurojë ShBA-ja nga Rezerva Strategjike e Naftës, dhe gjysma tjetër do të vijnë nga aleatët e Evropës dhe Azisë.

Kjo ndihmë vjen pasi Presidenti i ShBA-së, Joe Biden, kërkon të zbusë efektin e pushtimit rus të Ukrainës në çmimet e gazit në vend.