Rritet numri i civilëve të vrarë në Donetsk, Kharkiv

Pesë persona, përfshirë dy fëmijë, vdiqën të dielën gjatë bombardimeve ruse në Donetsk, ka konfirmuar guvernatori i tij Pavlo Kyrylenko.

Ndërkohë tre të tjerë vdiqën në rajonin e Kharkiv dhe 14 u plagosën si rezultat i bombardimeve të vazhdueshme gjatë gjithë ditës, që ndodhi të ishte Pashkët Ortodokse, një festë e madhe si në Rusi ashtu edhe në Ukrainë.

“Sot, kur të krishterët ortodoksë festojnë Ringjalljen e Krishtit, rusët vranë pesë persona në rajonin e Donetsk”, shkroi më herët Kyrylenko në Twitter. Mes të vdekurve janë dy fëmijë të moshës 5 dhe 14 vjeç.