Regjistrohen 297 raste të reja me koronavirus

epa09417753 An ambulance carrying a patient infected with COVID-19 arrives at the University Clinic for Infectious Diseases in Skopje, North Macedonia, 17 August 2021. The number of new coronavirus cases has grow at an alarming rate in North Macedonia over the past two weeks.The situation with the COVID-19 has drastically worsened. Capacities of infectious diseases clinics have been filled. North Macedonia?s Government start with implementation of anti-COVID-19 measures for those who did not get a vaccine. Citizens who have not received the vaccine against COVID-19 cannot enter cafeterias, restaurants and all public enclosed spaces. The penalty for non-compliance with the new measures is up to 30,000 euros from the owner of the facility. EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Janë regjistruar 297 raste të reja me KOVID-19 nga 1.113 teste të bëra në 24 orët e fundit, janë shëruar 180 pacientë. Nuk ka të vdekur në 24 orët e fundit, por në regjistrin e personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga “Termini Im” janë regjistruar dy persona të vdekur nga Shkupi, të moshës 80 dhe 71 vjeçare, me datë të vdekjes 29 dhe 30 qershor të vitit 2022. Njëri person ka vdekur në spital, ndërsa tjetri në kushte të shtëpisë.

Sipas të dhënave nga Instituti për shëndeti publik, Ministria e Shëndetësisë kumtoi se nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (297), 69 janë riinfeksione. Në Shkup janë 174 të sapo infektuar, Kumanovë – 21, Manastir – 17, Prilep dhe Kavadar – 12, Veles – 11, Gostivar me nëntë raste të reja, Shtip – tetë, Tetovë – gjashtë, Strumicë, Kërçovë dhe Radovish nga katër. , Koçani dhe Gjevgjelia nga tre, Resnja dhe Demir Hisari nga dy dhe nga një të infektuar të rinj ka Ohri, Struga, Valandova, Kratovë dhe Makedonski Brod.
Nga 180 të shëruar, 101 janë nga Shkupi, Ohri – 21, Velesi – 10, Shtipi – nëntë, Struga – tetë, Manastiri – shtatë, Prilepi dhe Koçani nga gjashtë, Tetova – tre, Gostivari ka dy të shëruar dhe një në Kumanovë. Kavadari, Strumica, Gjevgjelia, Negotina, Dellçeva dhe Dibra.
Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me KOVID-19 në vendin tonë nga fillimi i epidemisë është 315.699 nga gjithsej 2.088.834 testime. Janë shëruar 304.777 pacientë, kanë vdekur 9.331, ndërsa raste aktive ka 1.591.
Distribuimi i numrit të përgjithshëm të të infektuarve dhe rasteve aktive nëpër qytet.
Shkup 149 203, Aktiv 856
Kumanovë 16 847, Aktiv 98
Manastir 15 911, Aktiv 109
Prilep 14 316, Aktiv 51
Tetovë 13 571, Aktiv 54
Kavadar 10 809 Aktiv 61
Veles 9892, aktiv 52
Gostivar 9660, Aktiv 30
Ohër 9081, Aktiv 88
Shtip 8151, aktiv 35
Strumicë 8128, Aktiv 24
Kërçovë 5680, Aktiv 12
Koçan 5141, aktiv 21
Strugë 4752, aktiv 9
Gjevgjeli 4439, Aktiv 10
Negotinë 3720, Aktiv 9
Resnjë 2765, aktiv 6
Shën Nikoll 2643, Aktiv 2
Radovish 2548, Aktiv 17
Kriva Pallankë 7, Aktiv 7
Dellçevë 1994, Aktiv 6
Berovë 1693, Aktiv 1
Dibër 1686, Aktiv 4
Valandovë 1493, Aktiv 5
Vinicë 1399, aktiv 1
Probishtip 8, Aktiv 8
Bogdanci 1027, aktiv 4
Kratovë 972, Aktiv 3
Krushevë 933, Aktiv 2
Demir Hisar 839, aktiv 3
Makedonski Brod 745, Activ 2
Demir Kapi 595, Aktiv 1
Makedonska Kamenica 525, Aktiv 0
Pehçevë 486, Aktiv 0
Dojran 352, Activ 0.