Pendarovski sot pritet të shpallë gjendje të jashtëzakonshme

Presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski ka vendosur që të shpall gjendje të jashtëzakonshme, shkruan A1on. Sipas informacioneve sot në orën dy pasdite, Pendarovski do t’i drejtohet qytetarëve për situatën në Maqedoninë e Veriut dhe vendimin që do të merr.

Gjendja e jashtëzakonshme është pasojë e koronavirusit dhe rritjes së numrit të personave të sëmurë,

Sipas Kushtetutës, kjo gjendje mund të zgjat 30 ditë. Neni 125 i Kushtetutës gjendje e jashtëzakonshme mund të shpallet në rast të epidemive dhe fatkeqësive natyrore.