Njerëzit që konsumojnë këto pije, jetojnë më gjatë

Hulumtimet kanë treguar që njerëzit që pinë më shumë qumësht të thartë dhe kos, jetojnë më gjatë.

Këto pije përmbajnë lactobacillus bulgarikus, një lloj bakteri i rëndësishëm për shëndetin e traktit të tretjes.

Mikroorganizmat që përdoren për qëllime probiotike janë nga trakti tretës i njeriut dhe nuk janë as patogjenë, as toksikë.

Ato mbijetojnë kushtet që mbizotërojnë në traktin e tretjes dhe nuk i përgjigjen aciditetit të lartë të lëngut të stomakut ose acideve biliare në zorrë.