LSDM: Me LSDM-në pagat rriten vazhdimisht

Politikat e suksesshme ekonomike të LSDM-së japin rezultate reale dhe të dukshme. Është fakt se pagat po rriten dhe gjithnjë e më shumë para përfundojnë te qytetarët.

Sipas të dhënave të fundit zyrtare të Entit Shtetëror të Statistikë, paga mesatare neto në tetor të vitit 2019 arrin 25.787 denarë, që është për 5,1 për qind më shumë në krahasik me muajin e njëjtët ë vitit 2018.

Me LSDM-në, pagat rriten vazhdimisht dhe shumë shpejt. Për dy vite e gjysmë paga mesatare neto është rritur për pothuajse 3.000 denarë.

Për krahasim me VMRO-DPMNE-në për dy vjet e gjysmë, nga dhjetori i vitit 2014 e deri në maj të vitit 2017 arriti ta rrisë pagën mesatare neto për vetëm 482 denarë.

Me masën e re për subvencionimin e kontributeve për sigurim të obligueshëm për ara të cilët do ta rrisin pagën deri 6.000 denarë, si dhe shtesën rimore të pagës prej 3.000 denarë për të punësuar të rinj në prodhim dhe rritjen e parashikuar të pagave në arsim dhe shëndetësi, pritet që paga mesatare të vazhdojë të rritet.

Vazhdojmë me realizimin e masave që sigurojnë rritje të pagave dhe standard më të lartë jetese për qytetarët.

Mbesim të përkushtuar në konceptin më shumë para në çdo familje.

Qendra për Komunikime me Opinionin të LSDM-së