Kjo është kumanovarja që do ta përfaqësoj Maqedoninë në Kosovë

Shpresa Jusufi nga Kumanova do ta përfaqësoj Maqedoninë e Veriut në Kosovës., njofton agjencia e lajmeve INA. Ajo ka kohë që jeton në Shkup, ndërsa ka punuar për vite me rradhë në Ministrinë e Jashtme të Maqedonisë. Për një kohë të gjatë ajo ka qenë Drejtoreshë e Drejtoratiut për diplomaci publike dhe ekonomi. Shpresa dhe ambasadorët tjerë të rinjë janë duke pritur procedurat ligjore deri në marrjen e detyrës zyrtare. Kosova dhe Maqedonia kanë raporte të mira pothuajse në të gjitha sferat. Mes dy vende nuk ka ndonjë cështje të hapur, ndërsa së fundi dy vendet kanë hapur edhe vendkalimin e ri kufitar Bellanoc-Stancic.(INA)