Filipçe: Në funksion do të vihet spitali “8 Shtatori” dhe spitali në Manastir

Ndodhemi në momentin kritik me rritjen e pritur të numrit të të diagnostifikuarve me Kovid-19 dhe duke e pasur parasysh se po shkojmë drejt pikut gjatë disa javëve të ardhshme po hyjmë në një fazë të re të menaxhimit të procesit të përgjithshëm. Nëse situata shkon drejt gjendjes më të keqe do të propozojmë edhe masa të tjera të cilat do të thonë rritje e restriksioneve, paralajmëroi ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe. Ai shtoi se deri më tani ka pasur shumë bisedime nëse duhet të zbatohet ndonjë mënyrë tjetër e përballjes me pandeminë, por kanë konstatuar se është më mirë të vazhdohet me mënyrën aktuale me shtimin e disa masave plotësuese në mesin e së cilave edhe aplikacioni i cili do t’u ndihmojë infektologëve më lehtë t’i ndjekin kontaktet të cilat i kanë pasur të infektuarit.