Disa rregulla të arta se si të kurseni para në vitin 2020

Por gjithë këto festime janë lajm i keq për portofolin tuaj.

Këto janë disa mënyra si të kurseni para në 2020-n.

Bëni plan shpenzimet tuaja!

Nëse nuk familjarizoheni me atë që po bëni, mund të jetë e vështirë të zmbrapseni nga shpenzimet e kota.

Nëse mbani shënim shpenzimet tuaja, kjo është një mënyrë e thjeshtë për të parë se çfarë ka mbetur në llogarinë tuaj, si dhe mund të bëni kursime në 2019.

Reduktoni shpenzimet e tepërta!

Krijoni një skedar financiar

Në mënyrë që të përmbahet në mënyrë efektive në buxhetin tuaj ose rezolutat e parave, duhet të mbani skedat për shpenzimet tuaja, shkruan dritare.net.

Vendosni qëllimet

Gjithmonë përgatituni për raste, ku prisni të shpenzoni më shumë para se zakonisht. Këto përfshijnë dasma, datëlindje dhe festime të tjera. Është gjithashtu e këshillueshme që të ketë disa kursime që t’i nxirrni në rast emergjence, këshillon dritare.net

Mendoni për një kohë të gjatë!

Nëse keni në plan të filloni një sipërmarrje të re biznesi në 2019-n, ose të blini një shtëpi të re është e rëndësishme që të kontrolloni rezultatet e kartës suaj të kreditit.