Çka u bë me paralelen shqipe në Çashkë? Pse dha dorëheqje kryetari i Këshillit të Komunës (VIDEO)

Optimizëm, takime të shpeshta me ministrin e arsimit, takime me ish-kryeministrin, për hapjen e paraleles shqipe në Komunën e Çashkës pati para disa muajve me krerët e komunës dhe të këshillit. Por tani si duket optimizmi për hapjen e paraleles shqipe për një kohë të shkurturë u shua.

Kryetari i këshillit të Komunë së Çashkës Halit Ferati për arsye morale dha dorëheqje. Ai thotë se dorëheqja erdhi pasi funksionarët që duhet ta kryejn punën për hapjen e paraleles shqipe nuk kanë guxim për ta bërë dhe se vetëm zvarritet procesi.

“Për fat të keq e kuptova atë se vetëm zvarritet procesi dhe nuk zgjidhet. Këto njerëz që janë momentalisht në funksione nuk kanë guxim për ti zgjedhur këto probleme. Unë e pash të arsyeshme që mos të jem pjesë e bashkëpunimit me këto njerëz. 01 25 Unë si një përfaqësues shqiptar nuk e ndjeva veten komod të jem në atë pozicion ku mësojnë 44 nxënës shqiptarë”, deklaroi Ferati.