Bllaca e Hanit të Elezit në protestë për shpronësimin!

Pronarët e tokave të Bllacës dhe Hanit të Elezit që duhet të shpronësohen, nuk janë dakord me çmimet që ua ka ofruar shteti për tokat.

Ato u ngritën në protestë dhe thanë se nuk pranojnë që tokat e tyre të shiten me vlerë prej 200 denarë për metër katror. Sipas tyre Valdet Xhaferi, drejtori i Byrosë për ekspertizë ligjore dhe zv/kryeministri Bujar Osmani në takimin e fundit, u kishin premtuar që çmimi i tokave do të jetë nga 10 deri 50 euro.

Banorët thanë se me çmimet që tani ua kanë ofruar me 4,5 deri 8 euro i kanë poshtëruar dhe janë tallur.

Ndryshe, ata thanë se nuk janë kundër ndërtimit të autostradës Shkup-Bllacë, por nuk do t’i japin tokat me vlera ndër 10 euro.

Pronarët e tokave paralajmëruan se do të bllokojnë rrugën nëse nuk gjejnë gjuhë të përbashkët me institucionet kompetente.