7 viktima dhe 1.964 të infektuar me virus

Ministria e Shëndetësisë njofton se në në 24 orët e fundit janë kryer 7.724 teste, ndërsa janë regjistruar 1.964 raste të reja me coronavirus.

Instituti për Shëndet Publik sot nuk ka regjistruar pacientë të shëruar nga coronavirusi.

Në 24 orët e kaluara janë konfirmuar 7 persona të vdekur nga coronavirusi.2 të vdekur nga Shkupi (82 dhe 87), 2 të vdekur nga Prilepi (74 dhe 86) dhe një i vdekur nga Resnja (67), Struga (71) dhe Kriva Pallanka (39). Nga “Termini Im” poashtu janë regjistruar edhe 6 persona të vdekur. 2 persona të vdekur nga Gjevgjelia (66 dhe 78) dhe nga një i vdekur nga Shkupi (71), Manastiri (78), Dellçeva (70) dhe Kavadari (76), të cilët kanë vdekur në periudhën 30.12.2021-08.01.2022. Të vdekurit janë të moshës nga 66 deri në 78 vjeç.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 236.241, numri i të shëruarve është 215.853, numri i të vdekurve është 8.055, ndërsa numri i rasteve aktive është 12.333.