23 ligjet më të çuditshme në të gjithë botën

Ligjet janë krijuar për të zvogëluar dhe shmangur kaosin e një shoqërie. Për të udhëhequr mënyrën se si njerëzit jetojnë dhe lidhen me njëri-tjetrin në një vend të caktuar.

Disa nga këto ligje janë standarde, por në disa vende ligjet janë shumë të çuditshme. Më poshtë janë 23 ligje të çuditshme në vende të ndryshme të botës.

1.Ndalohet me ligj dhënia pa kujdes e biçikletës në Meksikë. Të gjithë qytetarët duhet të kenë kujdes mos i japin biçikletës me shpejtësi apo të heqin këmbët nga pedalet.

2.Ndalohen fotografitë në rezidencën presidenciale të Afrikës së Jugut

3. Nuk lejohet konsumi dhe blerja e çëmçakëzit në Singapor

4. Ndalohet të ushqyerit e pëllumbave në San Francisko

5. Ndalohet të pështyni në Barcelona

6. Nuk lejohen takat e larta në shumë monumente greke

7. Nuk lejohet të vdesësh në Francë. Në këtë vend ka tre qytete ku si shtetas i huaj e ke të ndaluar me ligj vdekjen brenda kufijve të tyre.

8.Radio Stacionet Kanadeze duhet të luajnë artistë kanadezë.

9.Është e paligjshme të mbarosh gazin në autostradën gjermane.

10.Është e paligjshme të shëtitësh nudo në Zvicër. Nuk duhet të vishni bluzën Winnie Pooh në Poloni.

11.Burrat duhet të veshin rroba banjoje në plazhet franceze.

12.Është e paligjshme të veshësh një kostum armature në Parlamentin Britanik.

13.Është e paligjshme të udhëtosh i dehur me një lopë në Skoci.

14.Është e paligjshme të veshësh kamuflazh në pjesën më të madhe të Karaibeve.

15.Nuk lejohen selfiet me Buddhan in Sri Lanka.

16.Është e paligjshme të veshësh një maskë në publik në Danimarkë.

17.Regjistrimi si i martuar në një hotel në Karolinën e Veriut, ju bën të martuar.

18.Është e paligjshme të fluturosh një balonë në Victoria të Australisë.

19.Nuk lejohen pistoletat e ujit për Vitin e Ri në Kamboxhia.

20.Nuk lejohet të shëtisësh me roba banje apo nudo në Barcelona, përvec se në plazh e pishina.

21.Është e paligjshme të ofendosh në Emiratet e Bashkuara Arabe.

22.Nuk lejohet të veshësh të brendëshme dantelle në Rusi, duhet të jenë me mbi 6% pambuk.

23.Është e paligjshme të kërcesh në errësirë pas mesnatës në Japoni.