Zyrtari rus: Nëse Perëndimi ndalon marrjen e naftës nga Rusia, çmimi do të rritet me 300 dollarë për fuçi

Nëse Perëndimi ndalon eksportet ruse të naftës, kjo mund të nënkuptojë një rritje masive të çmimit me 300 dollarë për fuçi, pretendon zëvendëskryeministri rus.

Alexander Novak tha se do të duhet më shumë se një vit që Evropa të zëvendësojë dërgesat ruse.

Një shtytje për ndalimin e naftës dhe gazit rus po diskutohet si një mënyrë e mundshme për të rritur presionin ndaj vendit, por ka shqetësime se kjo masë do të godasë më shumë disa vende.

Gjermania, për shembull, merr 30% të naftës së saj nga vendi.

Rusia është prodhuesi i tretë më i madh i naftës në botë, por eksportuesi më i madh në botë. SHBA tha se provat e tyre do t’i dërgoheshin OKB-së me bazë në Gjenevë. Këshilli për të Drejtat e Njeriut./abcnews.al/