Zyrtare /Zvicra e heq Maqedoninë nga lista e karantinës

Vizita në fundvit është një traditë në shumicën e familjeve. Edhe nëse familja jeton jashtë vendit. Zhgënjimi ishte i madh kur Portugalia, SHBA dhe vendet e tjera u futën në listën e fundit të karantinës. Disa vende tani po hiqen nga lista e karantinës. Ata që vijnë nga Portugalia, Polonia ose Maqedonia e Veriut mund ta presin me padurim. në vend të një liste, ekzistojnë dy lista karantinë në Zvicër . Njëra është efektive nga 19 Dhjetori. Tjetri nga 28 dhjetori. Nga 28 dhjetori, edhe më shumë vende do të jenë në listë. Kjo është kryesisht për shkak të Krishtlindjeve. Qëllimi është t’u mundësojmë atyre që preken të planifikojnë në mënyrë të besueshme gjatë pushimeve. Të gjitha vendet janë në listë me më shumë se 60 infeksione për njëqind mijë banorë në dy javët e fundit, më shumë se Zvicra. Tani kemi 681 infeksione për njëqind mijë banorë. Prandaj, të gjitha vendet me 741 infeksione zbresin në listë. Rregullat jashtë vendit Ne gjithashtu mund ta presim atë në vendet tona fqinje. Të gjitha rajonet austriake dhe franceze janë hequr përsëri nga lista. Kjo thjeshton udhëtimin në vendet fqinje pak para Krishtlindjeve. Pas Krishtlindjeve, shteti i Saksonisë në Gjermani, Suedi dhe Belize do të shtohet. Këtu mund të gjeni kufizimet e hyrjes për qytetarët zviceranë që vijnë nga vendet dhe rajonet e rrezikut.

Lista aktuale e karantinës nga 19 dhjetori: Andorra Xhorxhia Kroacia Lituania Luksemburgu Mali i Zi San Marino Serbia Sllovenia Shtetet e Bashkuara të Amerikës Itali: rajoni Friuli Venezia Giulia Itali: rajoni i Venetos

Nuk janë më në listë që nga 19 dhjetori Polinezia Franceze, Itali: rajoni Emilia Romagna, Jordania, Maqedonia e Veriut Austri: Provinca e Carinthia Austri: Provinca e Austrisë së Epërme Austri: Shteti i Salzburgut Austri: Shteti i Stirisë Polonia Portugalia Hungaria.