Zelensky: Rusia po përpiqet të krijojë “pseudo-republika” për ta ndarë Ukrainën

Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky, ka thënë se Rusia po përpiqet të krijojë “pseudo-republika” të reja për të ndarë vendin.

Zelensky iu bëri thirrje rajoneve të Ukrainës, përfshirë Khersonin, ra në duart e forcave ruse, të mospërsërisin përvojën e Donetskut dhe Luhanskit.

Separatistët pro-rusë filluan të luftojnë forcat ukrainase në ato rajone lindore në vitin 2014.

“Okupatorët në territorin e rajonit Kherson po përpiqen të përsërisin përvojën e trishtuar të formimit të pseudo-republikave,” tha Zelenskyy.

“Ata po shantazhojnë drejtuesit lokalë, po u bëjnë presion deputetëve, po kërkojnë dikë që të japin ryshfet”, tha ai.

“Anëtarët e këshillit të qytetit në Kherson, një qytet jugor me 290 mijë banorë, të shtunën kundërshtuan planet për një pseudo-republikë të re”.