Zaev: Synimi ynë është një koalicion gjithëpërfshirës multietnik

Lideri i Lidhjes Social Demokrate e Maqedonisë, Zoran Zaev, në një konferencë për shtyp pranë selisë së partisë tha se përveç se me Lëvizjen Besa nga ana e partive shqiptare janë në kontakte edhe me partitë e tjera dhe veçanërisht me partitë e etnive të tjera në vend siç janë ato turke, rome, boshnjake etj. Ai tha se synimi është një koalicion sa më i gjerë në kontekstin gjithëpërfshirëses multietnik.

Prioriteti jonë është një aleancë e madhe, ku përveçse me partinë shqiptare Lëvizjen Besa që tashme kemi arritur një marrëveshje, pretendojmë që këtë marrëveshje ta shtrimë edhe me të gjitha partitë e tjera të etnive të tjera siç janë partitë turke, rome, boshnjake etj.