Votohet vendimi për formimin e komisionit hetimor për rastin “Onkologjisë” në Shkup

Me 96 vota “pro” dhe asnjë “kundër” apo “abstenim”, deputetët miratuan sot vendimin për zgjedhjen e kryetarit dhe anëtarëve të Komisionit Hetimor në lidhje me skandalin e abuzimit me ilaçe nga Klinika e Onkologjisë.

Deputetët votuan për propozimin e përbërjes të përcaktuar më herët nga Komisioni për Zgjedhje dhe Emërime, sipas të cilit kryetare e Komisionit të votimit u zgjodh deputetja e opozitës OBRM-PDUKM, Rashela Mizrahi, ndërsa anëtare e partisë. Zëvendës i saj u zgjodh Aleksandar Veljanovski.

Komisioni anketues ka 12 anëtarë dhe po aq deputetë.

Anëtarë të Komisionit do të jenë deputetët e VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit Antonio Milloshoski, Gordana Siljanovska-Davkova, Ivanka Vasilevska, Ljupço Prenzov dhe Petar Risteski, deputetët e LSDM-së dhe koalicionit – Daniella Markoska, Nenad Kociç, Georg Kostovski dhe deputetët Arben Ziberi dhe Bedri Fazli nga BDI dhe Remzi Mehmedi nga Aleanca për Shqiptarët.