VMRO-DPMNE: BDI duhet të merret me krimin në strukturat e veta

SHBA-të e zbuluan, ndërsa institucionet e vendit heshtin për krimin dhe korrupsionin e LSDM-së dhe BDI-së, akuzojnë nga VMRO-DPMNE.

“SHBA-ja e ka shpallur persona non grata në SHBA Ramiz Merkon kryetar komune të BDI-së. Kjo vlen edhe për familjen e tij. Ramiz Merko është në listën e zezë sepse ai ishte i përfshirë në korrupsion të konsiderueshëm, ndikoi në proceset gjyqësore dhe shpërdoroi fondet e vërejtura nga Departamenti i Shtetit.

Merko i vetëm nuk mund të ndikojë në proceset gjyqësore pa mbështetjen e qeveritarëve të tjerë të BDI-së dhe LSDM-së. Pyetja është se në sa prej këtyre proceseve kriminale janë përfshirë persona të tjerë në BDI?”, thonë nga VMRO-DPMNE.

Sipas VMRO-DPMNE, SHBA-të kanë konfirmuar se BDI është kriminalizuar.

“Korrupsionin në BDI e shohin të gjithë, nuk e shohin vetëm Dimitar Kovaçevski dhe LSDM. BDI duhet të shkojë në opozitë. BDI duhet të merret me krimin në strukturat e veta”, shtojnë nga atje.