UEFA heq dorë nga procedurat ligjore ndaj Real Madridit, Barcelonës dhe Juventusit

UEFA ka hequr dorë nga veprimet ligjore që kishin planifikuar të ndërmerrnin kundër Real Madridit, Barcelonës dhe Juventusit, tre klubeve që mbeten të përkushtuar ndaj të ashtuquajturit projekt të Superligës Evropiane.

Trupi drejtues i futbollit evropian mbetet i vendosur në kundërshtimin e tyre me krijimin e Superligës dhe e ka lënë derën hapur për sanksionet e mundshme, duke pasur frikë nga përpjekjet e tjera që mund të vijnë akoma.

Pasi hapën procedura disiplinore kundër Real Madridit, Barcelonës dhe Juventusit, atyre tani u është dashur t’i mbyllin ato, duke respektuar vendimet e marra nga gjykatat. Sidoqoftë, ata mbeten të bindur se Superliga nuk do të vazhdojë.

Gjyqtari Ruiz de Lara kishte urdhëruar UEFA -n që të ndërpriste çdo procedurë ndaj klubeve të lartpërmendura, duke u dhënë atyre pesë ditë për ta bërë këtë, shkruan Marca, transmeton Klankosova.tv.

Të 12 klubet e përfshira në krijimin e Superligës mbeten pjesë e një kompanie që mban një sfidë ligjore të paraqitur përmes një gjykate në Madrid në ditën kur ata njoftuan planin e tyre për një garë shkëputëse.

Edhe pse vetëm tre klube mbeten në mënyrë aktive mbështetëse për Superligën, të 12 klubet mbeten aksionarë.

“UEFA merr parasysh letrën e dërguar sot nga Organi i Pavarur i Apelit të UEFA-s, në të cilin procedurat disiplinore që ishin hapur kundër FC Barcelona, Juventus FC dhe Real Madrid CF për një shkelje të mundshme të kuadrit ligjor të UEFA-s në lidhje me të ashtuquajturin ‘Super’ Projekti i Lidhjes janë shpallur të pavlefshëm, pa asnjë paragjykim, sikur procedurat të mos ishin hapur kurrë”, thuhet në deklaratën e UEFA-s.