Thwaites, akullnaja qe po rrezikon botën

Thwaites ka filluar të shkrihet që nga vitet ’90 dhe dy dekadat e fundit procesi është përshpëjtuar.

35 miliardë tonelata akull në vit janë shëndrruar në ujë.

Do te krijonte problem të madh në qoftë se shkrihet i tëri duke shkaktuar rritjen e nivelit detar në 65 centimetra .

Me shkrirjen e Thwaites krijohet një efekt dominues me akullnajat tjera në Antarktidë,që do të ngrijnivelin e detitmë shumë se tre metra ne 200 vite dhe kjo vjen deri tek shkatërrimi i civilizimit. /A2CNN