Thaçi: Kosova synim të vetëm strategjik ka orientimin euroatlantik

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi në Ditën e Evropës, ka thënë se Kosova, pavarësisht sfidave, synim të vetëm strategjik ka orientimin euroatlantik dhe pranimin në BE dhe NATO.

“U bënë 70 vjet që nga koha kur ideja për zhvillim ekonomik mes shteteve themelore të kontinentit të vjetër u bë bazë e forcimit të paqes, prosperitetit dhe vizionit të Bashkimit Evropian. Kosova si shtet i ri dhe sovran falënderon të gjitha shtetet evropiane që dhanë kontribut historik për lirinë dhe pavarësinë tone”, ka shkruar ai në Facebook.